Aston Martin Rapide E

Primul Aston Martin complet electric, a fost in sfarsit dezvaluit, la aproape patru ani dupa ce a fost anuntat initial. Bazat pe sedanul existent Aston Martin Rapide, „Rapide E” a debutat oficial la Salonul Auto de la Shanghai.

t-shirts

Doar 155 de unitati vor fi construite pentru inceput, iar Aston Martin nu a anuntat un pret pentru masina. Alimentat de o baterie de 65kWh, Aston Martin estimeaza ca Rapide E va putea calatori peste 350 km cu o singura incarcare. Motoarele gemene montate pe puntea spate vor genera 450kW (sau peste 600 de cai putere) si pot duce masina pana la o viteza maxima de 220 km pe ora. Rapide E va trece de la 0 la 100 km pe ora in mai putin de patru secunde (ceea ce reprezinta o acceleratie mai mare decat a variantei cu combustia interna standard Rapide S).

Cand este conectata la un incarcator de mare viteza, bateria masinii poate fi reincarcata o suta de procente in timp de aproximativ o ora. Atat Apple CarPlay, cat si Android Auto vor fi disponibile. La exterior, Rapide E seamana mult cu masina cu motor cu carburant pe care se bazeaza, cu exceptia unor accente de albastru electric in faruri si pe exteriorul caroseriei. Sistemul de baterii a fost proiectat in jurul spatiului in care intrau in mod normal motorul V12, cutia de viteze si rezervorul de combustibil. Acest lucru reduce costurile de proiectare si de inginerie, dar, in cele din urma limiteaza numarul de baterii pe care un automobil le poate incadra in masina.

Rapide E a fost anuntata initial in 2015, intr-un moment in care Aston Martin trecea printr-o mare tensiune financiara care a dus la sute de concedieri. Pentru a scoate pe piata proiectul Rapide E producatorul auto britanic a apelat la finantatori chinezi.
Automobilul va fi construit in St. Athan din Tara Galilor. De fapt aceasta este locatia in care Aston Martin intentioneaza sa construiasca urmatoarele vehiculele integral electrice ale marcii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s