Volvo XC40 Recharge

Volvo are reputatia de a construi cele mai sigure masini. Acum, producatorul suedez vrea sa fie cunoscut pentru faptul ca produce cele mai ecologice masini. Pe 16 octombrie, Volvo a prezentat prima sa masina complet electrica, XC40 Recharge.

Masina arata aproape exact ca XC40 alimentat cu motorina, fara grila din fata si teava de esapament. Diferentele reale, desigur, sunt chiar sub apota. Pachetul de baterii, amplasat in podeaua vehiculului, este incorporat intr-o carcasa de aluminiu neon portocaliu pe care Volvo o numeste „cusca de siguranta”.

t-shirts

„Am decis sa mergem pentru o dimensiune mai mare a bateriei decat am crezut initial”, a spus Green, directorul tehnic al companiei. XC40 va avea o putere de 408 cai putere, iar bateria se incarca la 80 la suta din capacitatea sa in 40 de minute pe un sistem electric de incarcare rapida. O alta decizie cruciala a fost aceea de a lucra cu Google pentru a integra software-ul Android Automotive al gigantului tehnologic.

Aceasta insemna inlocuirea propriului sistem de operare Volvo cu cel al Google – lucru pe care majoritatea companiilor auto au ezitat sa il faca. Green a spus ca unul dintre factorii motivanti este acela de a face o masina cu unul dintre cei mai buni asistenti vocali de pe piata. „Sincer, functiile de comenzi vocale din masinile din ziua de azi sunt foarte slabe”, a spus el. Credem ca si alti producatori auto vor urmari aceasta tendinta dupa ce isi vor da seama ca asistentii vocali pe care incearca sa-i dezvolte nu se ridica la standardul stabilit de Google, Amazon si altii care lucreaza in acest spatiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s