Vanzari record in urmatorii 5 ani

Vanzarile de masini electrice au totalizat 2.4 milioane de unitati in 2018, insa ar putea creste de peste 5 ori in urmatorii 5 ani, potrivit estimarilor LG Chem, unul dintre cei mai mari furnizori globali de baterii pentru vehicule cu emisii zero. In 2024, vanzarile de electrice ar urma sa ajunga la 13.2 milioane de exemplare, respectiv 15% din piata totala.

Popularitatea masinilor electrice este in continua crestere, iar demersurile constructorilor in aceasta directie sunt inca la inceput de drum. Dezvoltarea tehnologiei bateriilor si scaderea costurilor de productie vor duce treptat la cresterea vanzarilor pe acest segment, dupa cum se arata in tot mai multe rapoarte de piata.

LG Chem, unul dintre cei mai mari furnizori globali de baterii pentru masini electrice, estimeaza ca vanzarile vor ajunge la 13.2 milioane de exemplare in 2024, adica de peste 5 ori mai mari decat in 2018 (2.4 milioane). Cota de piata a electricelor ar ajunge, astfel, la 15% din totalul vanzarilor globale. Asiaticii sustin si ca, in urmatorii 5 ani, costul bateriilor va scadea la 100 de dolari pe KWh, de la 200 de dolari in 2015.

t-shirts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s