Alianta franco – germana

Alianta Franta-Germania in productia de baterii pentru masinile electrice: europenii vor sa reduca dependenta fata de furnizorii asiatici

Franta si Germania au decis sa lucreze impreuna pentru dezvoltarea si productia de baterii pentru masinile electrice, astfel incat Europa sa ramana competitiva la acest capitol, iar producatorii sa isi reduca dependenta fata de furnizorii asiatici. Alianta va cuprinde initial grupul PSA, Opel si producatorul de baterii Saft.


Franta si Germania au cerut acordul Comisiei Europene pentru acordarea de ajutoare de stat catre anumite companii care sa formeze o alianta in domeniul productiei de baterii pentru masini electrice. Mai exact, francezii si nemtii vor sa ofere o finantare de pana la 1.7 miliarde de euro in acest sens, astfel incat Europa sa-si reduca dependenta fata de furnizorii asiatici.

“Aceasta alianta este de o importanta strategica pentru Europa. Acordul ar asigura competitivitatea Europei in raport cu Statele Unite si China,” a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez de Finante. In urmatorii 4 ani, Franta si Germania vor avea fiecare cate o fabrica de baterii pentru masini electrice, investitia totala fiind estimata la 5-6 miliarde de euro.

Planul initial prevede o alianta intre grupul PSA, Opel si producatorul francez de baterii Saft, parte a grupului Total. Potrivit informatiilor aparute in presa germana, o fabrica Opel ar urma sa fie transformata astfel incat sa produca exclusiv baterii pentru masinile electrice. Mai mult de 30 de companii, printre care Volkswagen, BMW sau Varta, au cerut pana acum finantare de la statul german pentru investitii in productia de baterii pentru electrice.

t-shirts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s