Propunerea Mercedes pentru clasa S

Compania a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt un nou concept spectaculos din seria EQ, varianta electrica pentru clasa S. Sedanul nu va fi o versiune electrica a lui S ci un vehicul complet diferit. Noul EQS are proportiile unui sedan, dar o silueta ca a unui coupe. Dimensiunile ii sunt apropiate de cele ale actualului S-Class, desi niste cifre concrete nu au fost anuntate din cauza ca acest vehicul poarta statut de show car pentru moment.

Corpul va fi fabricat din otel, aluminiu si fibra de carbon, jantele de 24 de inci iar corpurile de iluminat indraznete si neconventionale. Totul sta pe o platforma electrica cu bateria pozitionata sub podea, solutie care a permis extinderea semnificativa a habitaclului. Despre interiorul cu patru locuri pentru pasageri ni se spune ca va fi realizat din plastic reciclat, in combinatie cu piele artificiala de o calitate asemanatoare celei Nappa, lemn natural si tesaturi din microfibra. Un sistem de iluminare ambientala sporeste relaxarea la interior.

Farurile DIGITAL LIGHT ale lui EQS, compuse din cate patru lentile holografice, pot genera un efect 3D datorita celor 500 de LED-uri pe care le au integrate in fiecare. Odata ce panourile negre „vin la viata”, stelele aparent liber-plutitoare si pixelii creeaza un efect holografic de lumina plutitoare.

Pseudo-grila de radiator neagra, numita digital LED matrix grille, face legatura dintre cele doua faruri si reprezinta o alta premiera menita sa ofere un nou nivel de semnalizare precisa. Matricea sa luminoasa este formata din 188 de placi cu circuite, fiecare dintre ele avand cate cinci LED-uri actionate individual, responsabile pentru afisarea unei singure stele. Cu un total de 940 de LED-uri individuale intr-un spatiu tridimensional, semnalele luminoase cu care masina poate comunica cu imprejurimile sale creeaza o impresie fascinanta de adancime. Linia LED de culoare albastra care traverseaza grila pe deasupra si caroseria la 360 de grade indica apartenenta la familia EQ a marcii Mercedes Benz.

Stopurile modelului Mercedes-Benz sunt pentru prima data perfect integrate in corpul masinii. Cu 229 de stele LED individuale, prezinta o abordare complet noua pentru aplicarea logoului marcii. Masina se foloseste de doua motoare electrice (cate unul pe fiecare punte), care produc in total aproximativ 476 de CP. Cu un sistem variabil de tractiune integrala, EQS poate face 0-100 de km/h in 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima poate urca la 200 de km/h.

t-shirts

Bateria care se afla cat mai jos posibil in podea este produsa in-house de compania afiliata ACCUMOTIVE si are o capacitate de 100 kWh. Datorita aerodinamicii excelente, autonomia estimata pe o singura incarcare ajunge la 700 km (ciclu WLTP). Setul de acumulatori poate fi incarcat rapid de la terminale cu o putere de pana la 350 de kW, semn ca automobilul va utiliza un sistem electric de 800 V (pana la 80% in mai putin de 20 de minute).

Se asteapta ca modelul de serie EQS sa fie prezentat peste un an de zile si sa fie pus in vanzare la inceputul lui 2021. Cu acest show car, compania germana a mai anuntat ca in urmatorii ani va renunta treptat si complet la motoarele pe benzina si cele diesel, trecand toate modelele pe electricitate. Aceasta inseamna o transformare fundamentala a companiei in mai putin de trei cicluri de produse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s