Mercedes EQV

Mercedes-Benz Vans a prezentat conceptul EQV, sub forma unui studiu, in cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2019. Iar acum, la inceput de septembrie, a debutat versiunea de serie, in cadrul Salonului de la Frankfurt, cu o autonomie 100% electrica de pana la 405 km.

Mercedes-Benz EQV imbina mobilitatea cu emisii zero cu abilitatile impresionante de conducere, functionalitatea ridicata si design-ul estetic, fiind primul monovolum premium complet electric al Mercedes-Benz. Caracteristicile tehnice includ o autonomie de 405 kilometri si o baterie de inalta tensiune cu incarcare rapida, de la 10% la 80% in mai putin de o ora.

Trenul de rulare (eATS) al Mercedes-Benz EQV este integrat pe puntea fata, sub partea frontala dinamica a autovehiculului, cu un port de incarcare in bara de protectie. Motorul electric cu o putere de 150 kW (204 CP) si un cuplu de 362 Nm, transmisia cu un raport fix si sistemul de racire constituie o unitate compacta, integrata eficient.

Mercedes-Benz EQV este echipat cu un incarcator de bord cu racire cu apa, cu o capacitate de 11kW, potrivit pentru incarcarea AC atat la o priza, cat si la statiile publice de incarcare. Bateria dispune de o capacitate de 90kWh si asigura o autonomie de pana la 405 de kilometri. Prin integrarea bateriei in spatiul de sub podeaua autovehiculului, intreg spatiul interior este disponibil pasagerilor. Astfel, monovolumul Mercedes-Benz complet electric respecta cele mai inalte standarde de functionalitate si variabilitate si acopera o gama larga de aplicatii. In sfera privata, familiile pot beneficia de o multitudine de configuratii ale scaunelor. Cele sase scaune individuale transforma noul Mercedes-Benz EQV intr-un shuttle reprezentativ care respecta toate cerintele pentru un transport de persoane superior, oferind o experienta de conducere silentioasa.

Numarul de locuri din EQV poate varia intre 6 si 8 locuri. Adaptarea MBUX special pentru EQ reprezinta o caracteristica aparte. Pe display-ul HD de 10 inch, simbolul EQ din meniul principal este punctul central de acces catre setarile si ecranele specifice, precum nivelul de incarcare, timpul de plecare, fluxul de energie si histograma de consum. Acest display poate fi de asemenea folosit pentru navigare, pentru functiile de incarcare Mercedes Me si pentru a selecta modurile de conducere. Unul dintre punctele forte ale MBUX este controlul vocal inteligent, ce poate intelege limbajul natural, activat cu expresia „Hey Mercedes”. Controlul vocal functioneaza pentru o varietate de functii de infotainment (ex: setarea unei destinatii, apeluri vocale, selectia muzicala, redactarea si ascultarea mesajelor, prognoza meteo), precum si pentru functii de confort, precum climatizarea sau iluminarea.

Mai mult, MBUX functioneaza perfect si in afara autovehiculului cu ajutorul aplicatiei Mercedes Me. Conducatorii EQV pot planui destinatiile in prealabil, de acasa sau de la birou, pot seta ora de plecare si temperatura dorita in interiorul autovehiculului.

Cu Mercedes-Benz Wallbox Home si o putere de incarcare de 11 kW, EQV poate fi incarcat semnificativ mai rapid decat folosind o priza domestica. In colaborare cu operatorii statiilor de incarcare din fiecare tara, Mercedes-Benz ofera, de asemenea, o instalare usoara si rapida a Mercedes-Benz Wallbox si sfaturi profesionale cu privire la toate aspectele mobilitatii electrice. Incarcarea la curent continuu folosind CCS-ul de serie (sisteme de incarcare combinate) este chiar mai rapida. In Europa, EQV poate fi incarcat cu o putere maxima de pana la 110 kW la o statie de incarcare corespunzatoare. Dureaza mai putin de 45 de minute incarcarea de la 10 la 80% SoC (nivel de incarcare).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s