Seat Minimo

La Mobile World Congress 2019, eveniment organizat la Barcelona, SEAT a prezentat un concept despre care spune ca este viitorul mobilitatii urbane. Este vorba despre un cvadriciclu electric, cu 2 locuri, numit SEAT Minimo.

Autoturismul masoara doar 2,5 metri lungime si 1,24 metri latime, rezultand astfel o amprenta la sol de numai 3,1 mp. Cu alte cuvinte, ocupa de doua ori mai putin spatiu pe sosea decat o masina obisnuita. Ideea unui astfel de vehicul este sa combine practicitatea unei motociclete cu siguranta si confortul unui automobil. In teorie suna ideal, mai ales pentru deplasari scurte intr-un oras aglomerat.

Asemanator cu Renault Twizy, SEAT Minimo se diferentiaza totusi de concurenta prin usurinta si rapiditatea cu care i se poate schimba bateria. Dureaza doar „cateva secunde”, potrivit constructorului iberic, astfel ca soferul isi poate continua drumul aproape instantaneu. Nici capacitatea bateriei nu este rea, oferind autonomie de 100 km. Mai mult decat atat, SEAT Minimo este capabil sa ruleze tehnologie autonoma de nivelul 4, adica sa se deplaseze singur din locul de parcare pana la proprietar, atunci cand este solicitat.

Producatorul spaniol il propune si pentru uz in cadrul serviciilor de car-sharing, unde s-ar putea dovedi extrem de rentabil. Tehnologia wireless Android Auto din dotare este un argument in plus pentru exploatarea cvadriciclului pe aceasta piata. Deocamdata, SEAT Minimo este un simplu concept dar constructorul iberic promite ca acesta va intra in productie de serie in 2021. Pana atunci, il vom putea admira pe viu la Salonul Auto de la Geneva, intre 7-17 martie.

t-shirts

Super T-Shirts:
DE: https://shop.spreadshirt.de/meintshirt
UK: https://shop.spreadshirt.co.uk/mytshirt
FR: https://shop.spreadshirt.fr/mytshirts
AT: https://shop.spreadshirt.at/my-tshirt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s