Seat el-Born

In cadrul Volkswagen Group Night, programată lunea viitoare, va fi prezentat SEAT el-born pentru prima dată în fața presei din toată lumea. În zilele următoare, autoturismul-concept complet electric al producătorului spaniol va fi prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Geneva, ediția 2019. SEAT el-born reprezintă răspunsul la multiplele întrebări ridicate de electrificarea autoturismelor și stabilește tendințe definitorii pentru acest proces.

t-shirts

Lumea este într-o continuă schimbare și la fel este și mobilitatea. La fel cum, la începutul secolului XX, motorul cu combustie internă a revolutionat modul în care ne deplasăm, electrificarea deschide noi posibilități pentru dezvoltarea autoturismelor de mâine. Concomitent cu acest proces, SEAT își dorește să accelereze reducerea emisiilor de C02. SEAT El-Born este primul vehicul complet electric SEAT, construit pe platforma MEB a concernului Volkswagen. Un autoturism concept, denumit după un cartier monden al orașului Barcelona, acesta este o sursă de inspirație pentru designerii și inginerii SEAT, care au creat un autovehicul sportiv combinat cu cea mai nouă tehnologie electrică. Autoturismul a fost creat și dezvoltat în Barcelona și este produs în uzina Volkswagen din Zwickau, Germania. SEAT devine a doua marcă a concernului care va introduce un vehicul complet electric bazat pe platforma MEB. Lansarea pe piată a autoturismului este prevăzută pentru anul 2020.

„Mobilitatea este într-o continuă schimbare și odată cu ea și vehiculele pe care le conducem”, declară CEO-ul SEAT S.A., Luca De Meo. „Marca SEAT este pregătită pentru această schimbare și a dezvoltat, prin autoturismul-concept el-born, tehnologiile și filosofia de design cu ajutorul cărora vom depăși provocările viitorului.”

Autonomie de 420 kilometri, accelerație până la 100 km/h în doar 7,5 secunde

Acumulatorii montați în autoturism se evidențiază printr-o eficiență și densitate energetică ridicată și au permis SEAT-ului el-born să atingă o autonomie de până la 420 kilometrii și o accelerație până la 100 km/h în numai 7,5 secunde, în cadrul testelor oficiale WLTP. SEAT-ul el-born nu este doar dinamic, ci și practic, după cum te-ai aștepta de la un SEAT, fapt punctat de cele numai 47 de minute necesare pentru a încărca acumulatorii până la 80% din capacitatea maximă. Astfel, se conturează o nouă perspectivă asupra electro-mobilității.

SEAT el-born nu se limitează la promovarea utilizării cotidiene a vehiculelor electrice, ci și integrarea altor tehnologii cum ar fi: funcții de conducere autonomă pentru asistarea șoferului și alte sisteme de asistență. Plăcerea condusului nu este neglijată de SEAT el-born. Proporțile sale dinamice, datorate propulsiei electrice ce permite amplasarea roților la extremitățile caroseriei, conferă autoturismului o aură plină de viață și forță. Proporțiile interiorului sunt generoase și oferă o senzație de spațiu. Pasagerii se pot întinde liniștiți în scaunele comode, iar spațiul suplimentar nu doar îmbunătățește utilizarea zilnică și funcționalitatea, ci și oferă mai mult spațiu de depozitare. Așezarea unei genți între locurile din față, este un exemplu simplu și eficient pentru designul inteligent și personalizat al autoturismului.

Nu există aproape niciun model care să corespundă nevoilor clienților atât de bine precum acest autoturism-concept, iar performanțele sale în condiții reale de utilizare nu fac excepție. Cu motorizarea sa de până la 150 kW (204 CP) poate accelera până la 100 km/h în aprox. 7,5 secunde, fiind astfel perfect pregătit pentru orice situație în trafic.

Pentru evaluarea vehiculelor electrice nu doar performanța este definitorie, ci și autonomia reală. În plus, un timp scurt de încărcare este important. Standarde ridicate la care SEAT el-born se ridică fără probleme. Mulțumită acumulatorilor performanți de 62 kWh, autoturismul are o autonomie de până la 420 de kilometri, în condiții reale de utilizare, în baza ciclului de conducere WLTP, fiind astfel potrivit și pentru drumuri lungi. Sistemul se bazează pe o capacitate de încărcare de 100 kW, prin care acumulatorii pot fi încărcați până la 80% din capacitate în numai 47 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s