Mercedes EQ

Pana in prezent, incursiunile Mercedes in lumea masinilor electrice au dat nastere unui SLS AMG foarte rar si a unei masini de nisa, clasa B. Nu mai. Acum a aparut Mercedes EQ C, vedeta lansarii gamei EQ electrice, a companiei.

In conformitate cu proportiile sale usor apropiate de Range Rover Velar, EQ C foloseste o formila familiara in constructia de masini electrice. Bateria cu ion litiu de 80kWh, care cantareste aproximativ 650 kg (un sfert din intreaga masa de 2,4 tone a masinii) este amplasata sub podea, mentinand centrul de greutate scazut si imbunatatind siguranta in caz de accident.

Motorul electric frontal al EQ C cauta sa ofere cea mai mare eficienta. Puterea maxima combinata este de 400 de cai putere, in timp ce cuplul este de 765 de metri Newton, urias, spunem noi. Asadar, pe langa modurile de conducere Comfort, Eco si Sport, veti gasi o setare Max Range la EQ C. Mercedes sustine ca veti parcurge 280 de mile cu o baterie plina. Acest lucru este calculat conform ciclului de testare NEDC, nu pe noile reglementari WLTP, asa ca asteptati-va la o cifra din lumea reala undeva in jurul valorii de 250 de mile. Mercedes a echipat masina cu un incarcator de 7,4kW.

Concept EQ, Exterieur Concept EQ, exterior

Cu toate acestea, exista un Mercedes Wallbox personalizat, care poate incarca EQ C de trei ori mai rapid. Mercedes spune ca se asteapta ca incarcarea continua sa ofere o rata de 10-80 la suta in 40 de minute. In exterior, EQ C nu arata ca o masina ecologica moderna si ciudata. Mercedes nu vrea sa-i instraineze pe traditionalisti. Avem o bara luminoasa in fata si spate si evidentieri albastre si reuseste sa para contemporan.

t-shirts

In interior, este o poveste similara. Ecrane mari (desi reconfigurate pentru a afisa date relevante pentru EV, nu cu turatii si nivel de combustibil) si detalii subtile de aluminiu la orificiile de aerisire. Este mai luxos decat un cockpit Tesla dar consideram ca este prea conservator pentru o masina care ar trebui sa introduca o gama cu totul noua. Tehnologia a fost, de asemenea, regandita pentru aplicatia sa EV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s