Porsche Taycan

Acesta este noul Porsche Taycan, primul model electric al constructorul german: două motoare electrice cu până la 761 CP și autonomie de 450 de kilometri.

Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Taycan. Primul model electric de serie dezvoltat de Porsche va fi disponibil în versiuni Turbo și Turbo S. Cea mai generoasă dintre acestea va oferi până la 761 de cai putere. Bateria de 93.4 kWh este capabilă să asigure o autonomie de până la 450 de kilometri.

Caracteristici tehnice:

Din punct de vedere estetic, noul Porsche Taycan primește o mare parte dintre elementele de design pe care le-am văzut în premieră pe conceptul Mission E, prototip care a debutat în 2015 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Noul Porsche Taycan va fi asamblat în cadrul fabricii din Zuffenhausen, iar conform oficialilor constructorului german, modelul electric îmbină ADN-ul lui 918 Spyder cu cel al prototipului 919 Hybrid. În plus, coeficientul aerodinamic este de 0.22, în condițiile în care oficialii Porsche au afirmat că în materie de design nu au fost făcute compromisuri. Primul model electric dezvoltat de Porsche are o lungime de 4.963 de mm, lățimea măsoară 1.966 de mm, iar înălțimea este de 1.378 de mm. Conform reprezentanților Porsche, ampatamentul măsoară 2.900 de mm, ceea ce se traduce prin spațiu suficient pentru toți pasagerii. Campania de promovare a noului Porsche Taycan, primul model electric de serie dezvoltat de producătorul german a demarat în 2018. În tot acest timp, Porsche a publicat imagini cu prototipuri camuflate în timpul testelor, fotografii cu interiorul și o serie de detalii tehnice.De asemenea, pe anumite piețe din Europa, Taycan a fost disponibil pentru pre-comandă, avansul cerut de nemți fiind de 2.500 de euro. Pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, Porsche a anunțat că un prototip a stabilit un record pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Cu pilotul Lars Kern în spatele volanului, Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Iadul Verde. Acum, cu doar câteva zile înainte de startul Salonului Auto de la Frankfurt, Porsche a pregătit un eveniment special pentru prezentarea lui Taycan care s-a desfășurat simultan în Germania, Canada și China.

 In partea din față, Taycan integrează un spațiu de depozitare de 81 de litri, în timp ce portbagajul convențional are un volum de 366 de litri. Pentru moment, Porsche a oferit detalii doar despre versiunile Taycan Turbo și Taycan Turbo S, urmând ca în viitorul apropiat să aflăm informații și despre varianta de bază Taycan 4S.

t-shirts

Indiferent de alegerea făcută, atât Porsche Taycan Turbo, cât și Taycan Turbo S vor fi echipate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. În cazul lui Taycan Turbo, resursele oferite ajung la 625 CP și 850 Nm. Atunci când este activată funcția Launch Control intervine și un mod Overboost care crește puterea sistemului electric până la 680 CP.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s