Zgomotul masinilor electrice a devenit reglementat prin lege

Parlamentul europeean a votat o lege cu privire la zgomotul masinilor electrice. Prin urmare toate masinile electrice silentioase vor trebui echipate cu generatoare de sunet astfel incat nevazatorii sau persoanele cu tulburari severe de vedere sa le auda venind.

Aceasta prevedere face parte dintr-o serie de reglementari ale Uniunii Europeene care va include de asemenea obligatia anumitor camioane si masini cu propulsie conventionala sa genereze cu 25% mai putin zgomot. Parlamentul Europeean a introdus obligativitatea instalarii de dispozitive AVAS (acoustic vehicle alerting systems) care produc zgomote asemanatoare cu un motor conventional, la toate masinile electrice si hybrid pentru protectia persoanelor predispuse la accidente.

Aceasta hotarare vine in urma unor presiuni si actiuni de loby intreprinse de catre reprezentantii Marii Britanii in Parlamentul Europeean cat si a unor ONG-uri cum ar fi „Guide Dogs for the blind” (Caini ghid pentru nevazatori).

Masinile electrice si hybrizii cum ar fi BMW i3, sau Toyota Prius emit, in momentul de fata, foarte putin zgomot in timp ce ruleaza doar cu motorul electric.

Aceasta stare de fapt, au sustinut promotorii actiunii, reprezinta un risc foarte mare pentru nevazatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s