Toyota va lansa in 2022 o masina electrica cu un nou tip de baterie

Presa internationala a dezvaluit in aceasta saptamana ca Toyota intentioneaza sa produca masini electrice in masa incepand din 2019 in special pentru piata din China, insa in acelasi timp producatorul japonez lucreaza si la o tehnologie noua pentru baterii.

Astfel, publicatia japoneza Chunichi Shimbun afirma ca Toyota vrea sa lanseze o masina electrica cu o baterie care sa mareasca semnificativ autonomia si sa permita o incarcare completa in numai cateva minute. Spre deosebire de acumulatorii Li-Ion, bateria respectiva utilizeaza electroliti solizi in locul electrolizilor lichizi.

Pentru moment este incert ce autonomie ar putea avea masinile electrice cu o astfel de baterie, insa lansarea este programata in jurul anului 2022.

Pe de alta parte, publicatia de business Nikkei afirma ca Toyota va introduce gradual diverse tehnologii autonome. Primele sunt asteptate in jurul anului 2020 si vizeaza in special posibilitatea ca o masina sa conduca singura pe autostrazi si sa schimbe benzile de mers.

Ulterior, pana in 2025, japonezii vor sa lanseze o masina autonoma capabila sa faca fata singura traficului din marile orase. Tehnologiile ar putea fi introduse initial pe modelele Lexus, dar si pe urmatoarea generatie a modelului electric cu propulsie pe hidrogen Mirai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s