Tot mai multi soferi isi doresc masini electrice

Pe masura ce popularitatea dieselului scade, electricele par sa fie din ce in ce mai cautate. o demonstreaza un studiu recent, elaborat de Dalia Research. Specialistii au intervievat 43.000 de oameni din 52 de tari despre planurile lor de achizitie a unui vehicul cu zero emisii.

Bineinteles, chestionarul a fost ceva mai amplu si a vrut sa vada care este probabilitatea achizitiei unei masini electrice in viitorul apropiat. Rezultatele studiului au aratat ca 40% dintre respondenti vor o masina electrica in urmatorii cinci ani. In Statele Unite si Canada 31% dintre locuitorii oraselor intentioneaza sa isi schimbe masina diesel sau benzina cu una electrica in intervalul sugerat de chestionar.

In Mexic, procentul a fost si mai mare, urcand la 39%, insa statistica socanta vine tocmai din Thailanda, acolo unde 66% dintre subiectii intervievati au declarat ca ar trece la o masina electrica in perioada imediat urmatoare.

Nici China nu este departe de aceasta valoare, 58% dintre cei care au raspuns studiului Dalia fiind convinsi ca masinile electrice trebuie sa ajunga si in garajul lor. In Europa, doar 22% din germani isi doresc sa treaca la o masina electrica.

Un procent destul de mic si in Japonia, unde doar 16% dintre subiecti s-au aratat pro achizitiei unui automobil cu zero emisii. Studiul s-a desfasurat si in tari care se bazeaza pe o productie constanta a pterolului, cum este Arabia Saudita. Surprinzator, aici 45% dintre cei intrebati au afirmat ca ar trece la o masina electrica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s