Tarile care vor interzice masinile pe benzina si diesel

Sfarsitul erei in care folosim masini pe benzina si diesel este tot mai aproape, in conditiile in care piata celor electrice este in plina dezvoltare. Constructorii auto reusesc de la an la an sa dezvolte autonomia masinilor electrice, astfel ca este clar ca viitorul este al lor.

In tot acest timp, din ce in ce mai multe tari isi indreapta atentia spre protejarea mediului incojurator, iar unele au anuntat deja ca vor interzice complet masinile pe benzina sau diesel, potrivit Futurism.com.

Cea mai grabita tara este Olanda, care a anuntat ca din 2025 va permite doar vanzarea masinilor electrice.Norvegia are si ea un plan similar, iar incepand cu 2030 va comercializa doar masini electrice si hybride. Aceeasi situatie o regasim si in India, o piata auto foarte mare. China, tara in care anul trecut s-au vandut 40% dintre masinile electrice din intreaga lume, a anuntat ca va recurge si ea la aceasta masura, insa nu a precizat si anul. In schimb, in Franta si Marea Britanie se va recurge la interzicerea vanzarilor masinilor pe benzina si diesel din 2040.

Exista si tari care nu au luat la nivel national o asemenea masura, dar in orase precum Barcelona, Copenhaga si Vancouver municipalitatea a decis interzicerea masinilor pe benzina si disel din 2030. Cat priveste situatia din Romania, suntem la ani distanta de evolutia altor tari. Nu avem suficiente prize de incarcare, iar a-ti cumpara o masina electrica este o adevarata provocare, daca nu locuiesti la casa si nu ai garajul propriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s