Mazda se imprieteneste cu mediul

Oficialii constructorului japonez au confirmat lansarea unui model electric in 2019, si o noua masina plug-in hybrid in 2021. Acestea ar putea fi primele efecte ale parteneriatului incheiat cu conationalii de la Toyota.

Japonezii de la Mazda si-au prezentat planurile de viitor pentru modelele ecologice in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Acestea ar urma sa fie primele efecte ale proaspatului parteneriat incheiat cu conationalii de la Toyota. Industria auto mondiala incepe sa fie sufocata de tot mai multe parteneriate. Dupa ce Nissan-Renaut a integrat oficial brand-ul Mitsubishi, iar Toyota si Suzuki s-au aliat impotriva marilor constructori europeni si americani, a venit randul celor de la Mazda sa intre intr-o alianta cu Toyota.

Parteneriatul a fost incheiat la inceputul acestei luni pentru dezvoltarea unor masini electrice, iar primele efecte nu au incetat sa apara. Prezenti la Salonul Auto de la Los Angeles, oficialii constructorului japonez de automobile au confirmat deja lansarea primului model electric din istoria companiei in 2019, care va fi urmat cel mai devreme in 2021 de un model plug-in hybrid. Cel putin deocamdata, niponii nu au dat alte detalii despre cele doua modele, sau despre segmentul din care vor face parte, insa este clar ca acestea vor fi lansate din nevoia de a respecta noile norme de poluare, devenite extrem de stricte in urma scandalului Dieselgate.

Tot la Los Angeles, Mazda a prezentat noua generatie a SUV-ului CX-5, care propune, printre altele, o evolutie a design-ului vechiului model, dar si mai mult spatiu interior. Despre aceasta, constructorul japonez a declarat in cadrul aceluiasi Salon ca va primi si pe piata din Statele Unite un propulsor diesel, si anume motorul Skyactiv-D de 2.2 litri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s