Cerere peste asteptari

Hyundai si Kia vor mari productia pentru versiunile electrice ale lui Kona si NiroVersiunea electrica a lui Hyundai Kona va avea o productie de 18.600 de unitati in 2018, in timp ce varianta electrica a lui Kia Niro va beneficia de 21.000 de unitati, in crestere puternica comparativ cu planurile initiale.

Grupul Hyundai-Kia are planuri ambitioase pentru segmentul masinilor electrice si hibride, insa pentru moment sud-coreenii nu au fortat nota si au preferat sa anunte productii relativ scazute. Planurile dezvaluite in vara mentionau ca Hyundai si Kia vor produce impreuna doar 50.000 de masini electrificate pe parcursul anului viitor, insa publicatia Business Korea a intrat in posesia unor informatii proaspete pe acest subiect.

Astfel, productia totala de masini electrice si hibride a celor doi constructori se va dubla anul viitor la 100.000 de unitati. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca producatorii anticipeaza o cerere mai puternica pentru doua modele electrice.Versiunea electrica a SUV-ului Hyundai Kona urmeaza sa beneficieze de 18.600 de unitati in 2018, cu 38% peste nivel anuntat anterior. Intre timp, varianta electrica a lui Kia Niro se va bucura de o crestere de 66%, la 21.000 de unitati.

Productia ambelor modele este deja planificata sa inceapa anul viitor. Gama celor de la Hyundai include si Ioniq, primul model din lume disponibil in versiune hibrida, plug-in hybrid si electrica, in timp ce Kia Stonic va primi atat o versiune plug-in hybrid, cat si o varianta electrica. Pe de alta parte, cei doi producatori lucreaza deja la lansarea unui vehicul cu alimentare cu hidrogen.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s